poster Zaco Medium

ZACO SLOTAVOND AMERSFOORT

Ik ging één keer mee en hoopte dan ook nog in de prijzen te vallen. Maar helaas wel 2 gewonnen maar te weinig pluspunten.
Verder deden er van ons nog mee:
Marianne, Ron, Roy Jeseja, Nanny, Gert Buijs en Cora.
Het was lekker spelen in Amersfoort met vogelconcert op de achtergrond. Erg gezellig en mooi weer. Tijdens het spelen werden we verwend met lekkere hapjes en we kregen een consumptiebon.

Zaco Amersfoort Medium

Na het spelen wachtten we in de kantine, onder het genot van een bittergarnituur, op de uitslag van deze avond, en op de totaaluitslagen. Roy had de poedelprijs deze avond en Jeseja de derde prijs. 

Zaco Amersfoort2 Medium

In het totale klassement is Nico Veldman, van Randenbroek, met 192 punten, eerste geworden. Hij kreeg de beker uitgereikt door Angelique..
Voor de Almeerders waren er ook nog prijzen in het klassement. Gert had 169 punten, Ron 152, Marianne 142, Cora 126 en Nanny 122.

Als club werd Randenbroek eerste. Almere is vierde geworden van de 10 clubs die meededen. Al met al een succes en vast volgend jaar weer.

Voor de gehele uitslag kunt u kijken op https://nlpetanque.nl/midden-zaco/
Veel bouleplezier

José

ZACO ALMERE

En weer waren de weergoden ons gunstig gezind. De 5e zomeravondontmoeting die bij onze club plaatsvond, kon helemaal buiten worden gespeeld. Hooguit was een jasje wenselijk na een uur of 9 maar verder niets te klagen.

Zaco Almere1 Medium

Er waren 58 inschrijvingen waar we natuurlijk erg blij mee waren. Een aantal deelnemers was voor het eerst bij ons te gast en reageerden verrast en positief op onze locatie. Het idee dat de “polder” ver, kaal, en onaantrekkelijk is leeft zo hier en daar nog steeds.
Het werd weer een aangename avond waarbij we wel een beetje moesten improviseren bij de baankeuze voor de laatste ronde. Er is iets te weinig goede verlichting als je kijkt naar het gehele terrein. Maar alles werd goed opgelost.  Er vielen ook deze keer een aantal Almeerders in de prijzen.

Zaco Almere2 Medium

De kantine, die een behoorlijke omzet heeft gedraaid, werd door onze vrijwilligers professioneel gerund. Maar weer eens hartelijk dank aan de betreffende leden die dat werk verzet hebben. Aan het eind van de avond bleef een deel van de mensen nog wat napraten bij een drankje. Heel gezellig!

Nu op naar de  laatste ontmoeting op 20 juni in Amersfoort. Op die avond zal ook bekend worden welke van de deelnemende clubs als eerste is geëindigd. We hebben er zin in.

Marian Bonke

 

ZACO SOEST

En eindelijk was de naam “Zaco” een terechte keus voor de avond van 23 mei. ZOMER avond ontmoeting. Dat was het dus eindelijk een keer. Heerlijk weer en een hele avond buiten. De eerste keer dit seizoen zonder koude handen gebould.

Het gebeurde allemaal in Soest. Een mooie accommodatie met een prachtige kantine. Van de totaal 78 deelnemers uit de regio Midden Nederland kwamen er 11 uit Almere. Daarvan vielen er twee in de prijzen deze keer.

Het was een buitengewoon gezellige ontmoeting en veel gezichten worden zo langzamerhand een beetje herkenbaar. Het is erg leuk om met andere spelers uit te wisselen over elkaars club, de gang van zaken overal en om tips en ideeën te geven en te krijgen. Het enige aspect dat toch als iets minder aantrekkelijk werd ervaren was de duur van de partijen. Op deze avond was om 12 uur de laatste partij nog niet uitgespeeld. Voor de prijsuitreiking bleven weliswaar de meeste mensen wachten, maar het betekende dat, in elk geval de Almeerders, niet vóór half 2 thuis waren. Misschien moet daar eens over gebrainstormd worden voordat een nieuw seizoen wordt gepland.

Op 6 juni zal de één na laatste ontmoeting bij ons in Almere gespeeld worden. We hopen op veel deelnemers zowel van onze club als van buitenaf. En ook toeschouwers / supporters zijn die avond natuurlijk meer dan welkom.

Tot ziens op ZACO Avond 6 juni om half 8.

Marian Bonke

ZACO VEENENDAAL

Met 10 spelers en 1 toeschouwer gingen we donderdag 9 mei op weg naar Les Sabots in Veenendaal. Het zonnetje scheen, maar hoe dichter we bij Veenendaal kwamen, hoe donkerder en dreigender het werd. Zou het gaan regenen?.

Eerst koffie in de gezellige kantine, voor ons klaargemaakt door twee dames op leeftijd, die zichtbaar lol hadden in hun taak. Daarna de banen “lezen”. Veel grind, weinig grind, hard en zacht en zelfs een baan met enorme kiezels. De “wedstrijdbaan” hoorde ik later een clublid van Les Sabots zeggen.

Om halfacht was het tijd om een nummer trekken, uit het rode zakje deze keer, en op zoek te gaan naar de 2 teamleden met hetzelfde gekleurde nummer en de tegenstanders met hetzelfde nummer in een andere kleur voor de eerste wedstrijd. Altijd weer een gezellige boel!

Halverwege de eerste partij begon het dan toch te regenen. Van de wedstrijdleiding mochten we binnen komen spelen. Dat deden de meesten, alleen de ware diehards bleven buiten om de partij af te maken. Omdat het bleef regenen werd de rest van de avond binnengespeeld. Met 10 banen en 54 deelnemers goed te doen.

Nadat alle partijen gespeeld waren, en de punten opgeteld en afgetrokken, was het tijd voor de uitslag. Het bleek een hele goede score voor Almere. William, Roy en Gert mochten alle drie een prijs in ontvangst nemen. Met 3 verloren partijen viel ook ik nog in de prijzen, de troostprijs. Een heerlijke reep Toblerone chocolade, die volgens traditie werd gedeeld met de medeclubleden. Nog een laatste drankje en dan weer op weg naar huis. Een boule-ervaring rijker. Op naar de volgende in Soest op 23 mei 2019.

Marianne van der Laan

ZACO – 25 april 2019

Deze afkorting staat voor Zomer Avond Club Ontmoetingen en heeft als doel om tijdens enkele vastgestelde zomeravonden op een gezellige manier te boulen tegen clubs uit ons eigen NJBB-bondsdistrict.
De wedstrijden worden mêlee gespeeld volgens het loting-principe.
Op deze datum waren wij met een klein maar select gezelschap, bestaande uit Rita, Cor, Marianne, Anita, Ron, William, Nanny en Gert afgereisd naar Wijk bij Duurstede om de strijd aan te gaan met Mazijk de Petanque en andere clubs uit ons district uit Veenendaal, Soest, Amersfoort en Loosdrecht.
William wist een mooie prijs in de wacht te slepen, terwijl Anita als laatste ook niet met lege handen naar huis ging; of eigenlijk toch wel, want haar prijs was al opgegeten, voordat we naar huis vertrokken.

Zaco WijkbijDuurstede Medium

Het was een gezellige zomeravond en de volgende ontmoeting zal zijn op 9 mei as bij Les Sabots in Veenendaal. Ik raad iedereen aan zich hiervoor eens aan te melden, je maakt kennis met andere verenigingen en het niveau van de wedstrijden is door de mêlee zeer gevarieerd.

Dus wij zeggen: doe eens gek en meld je aan!

Gert Buys

ZACO - 11 april

Zoals bekend staat deze afkorting voor Zomer Avond Club Ontmoetingen. Dus met een zomergevoel vertrokken 8 leden van onze club naar Loosdrecht waar de eerste speelavond bij “De Gooiers” zou plaatsvinden.

Helaas, het voelde aan als rond het vriespunt. Koude handen, rode neuzen en dikke jassen want buiten spelen was een must. Alle deelnemers speelden in, via nummers, samengestelde tripletten. Erg leuk en verrassend. Zeer goede, ervaren en onervaren spelers van alle verenigingen uit district midden door elkaar.

Gelukkig werd er door alle spelers, op één groepje na, gekozen om de laatste ronde toch maar binnen te spelen. De sfeer was goed en Almere presteerde niet slecht. Twee van ons vielen in de prijzen. Zo krikten ze ook de score van de club op want er valt aan het eind van de reeks ontmoetingen ook nog iets te winnen als vereniging. En de eer natuurlijk! Het was de eerste keer dat Almere aan de Zaco deelnam en dat werd gewaardeerd. In de gezellige kantine van “De Gooiers” waren de sfeer, de hapjes en de drankjes uitstekend.

Het werd, doordat één partij nogal uitliep, buitengewoon laat. Iedereen was pas rond half 1 terug in Almere. Maar het was de moeite waard.

We hopen dan ook dat meer leden het er eens op wagen om mee te doen. Dat kan ook als je geen boulemaat hebt. We rijden gezamenlijk en niet aan alle 6 avonden hoeft te worden deelgenomen. Op naar de volgende Zaco avond met hopelijk iets beter zomerweer!

Marian Bonke

UITWISSELINGSTOERNOOI NIJEBOULERS

 uitwisseling Nijeboulers Medium

Zaterdag 25 mei was het uitwisselingsdag.

Het terras was er klaar voor. Een fleurig geheel van tafels, stoelen en parasols. De kantine had eigengemaakte koeken, en natuurlijk alle gebruikelijke dranken en happen. De velden waren aangeharkt en de scoreborden klaargezet. Laat de spelers maar komen!

En die kwamen, 24 teams in totaal. Het was een gezellige drukte op de velden en op het terras waar de toeschouwers spannende wedstrijden kregen te zien. De Nijeboulers goed herkenbaar in de rode clubkleuren en een badge met naam, handig!

uitwisseling Nijeboulers2 Medium

Nadat alle partijen waren gespeeld en de punten waren geteld bleek dat de Nijeboulers het beste hadden gebould. Zij kregen de beker, die door de wedstrijdleider van de Nijeboulers in ontvangst werd genomen.

uitwisseling Nijeboulers3 Medium

Daarna waren er voor de winnaars heerlijke bonbons van de plaatselijke chocolaterie. En uit ervaring weet ik dat die heel erg lekker zijn!
Na een dankwoord en de toezegging dat we in het najaar welkom zijn bij de Nijeboulers voor een revanche, ging ieder weer huiswaarts. Alweer een boule ervaring rijker!
Marianne van der Laan

uitwisseling Nijeboulers4 Medium

De winnaars

  1. Frieda en Jan
  2. Rita en Marinus
  3. Henk B en Hanny
  4. Cor en Jose
  5. Roy en William

NK TRIPLETTEN

Jeseja Nederlands Junioren Kampioen Tripletten!

 NKtripletten Medium

Het NK Tripletten werd op zaterdag 15 en zondag 16 juni gespeeld bij Les Cailloux in Zeist. Ons jeugdlid Jeseja is daar bij de Junioren eerste geworden.

NK DOUBLETTEN

 NKdoubletten Medium

Op 18 en 19 mei 2019 werden de NK doubletten 2019 gehouden bij Patangeske in Bergen op Zoom.

Jeseja Letlora heeft hier ook aan deelgenomen in de categorie junioren.

Hij is hierbij als derde geëindigd en heeft daarmee de bronzen medaille behaald. Een knappe prestatie van ons jeugdlid.

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN DOUBLETTEN

 clubkampioenschap doubletten Medium

Op 9 februari waren de clubkampioenschappen doubletten. Na 3 voorgelote partijen werden de finalerondes gehouden. De finale werd uiteindelijk gewonnen door Peter en Ricardo. Zij mogen zich het komende jaar clubkampioen noemen. 

Verdere uitslag: 2: Wim en Adri, 3: Carlo en  Bert 4: Cor en Rita.

Na de wedstrijden was er nog een gezellig samenzijn en werd er getoost op de winnaars.

VOORJAARSTOERNOOI 50+

 voorjaarstoernooi 50plus2 Medium

Er hadden zich 18 teams ingeschreven voor het toernooi. De dag begon met regen en een grijs wolkendek. In de loop van de middag brak de zon door en was het goed toeven op het terras voor de toeschouwers en de spelers. Onder het genot van een hapje en een drankje, weer prima verzorgd door de kantine,  de partijen volgen.

 voorjaarstoernooi 50plus2 Medium

En er waren spannende partijen bij! Tijdens de wedstrijden werden we ook nog verwend met heerlijke bitterballen. Daar knapt een mens van op, als je zo intensief en uiterst geconcentreerd aan het spelen bent. Want het is tenslotte een toernooi en je gaat voor de winst, wat niet altijd lukt. Maar het was in ieder geval een gezellige dag met leuke partijen.

Marianne van der Laan

voorjaarstoernooi 50plus3 Medium

De winnaars:

  1. B. van Dijk, R. Koebeer
  2. Hans de Vaal, Marco van Gils
  3. Carlo Muts, Bert de Ronde
  4. Judith den Brave Rob van Vloten
  5. Heleen Kuijer, Wim Kuijer

WINTERTOERNOOI 50+

wintertoernooi Medium

Om half 11 verzamelden de deelnemers aan het toernooi zich in de kantine. Het inleggeld bedroeg €5.— . Er waren 28 koppels aanwezig uit allerlei plaatsen. Recreanten en doorgewinterde wedstrijdspelers. Er werd de hele dag gespeeld. Dat betekende goede zaken doen voor de kantine. Naast het gebruikelijke aanbod waren er heerlijke broodjes en erwtensoep te krijgen. Er werd dan ook hard gewerkt in de keuken.

Peter en Nanda hadden weer gezorgd voor een prachtig pakket aan prijzen. Om 11 uur was het startsignaal en werden de eerste van de totaal 4 voorgelote partijen gespeeld. Rond 4 uur waren de laatste spelers klaar met hun 4e partij.

In de kantine bleef het druk en gezellig. Om 5 uur werden de prijzen uitgereikt.

wintertoernooi2 Medium

Van onze club vielen Willem Scholman en Victor Diemel (2e) Carlo Muts en Bert de Ronde (3e) Jos van der  Eem en Piet Worsteling (6e) en  Rob van Vloten en Frieda Brinks(7e) in de prijzen.