CLUBKAMPIOENSCHAP

TÊTE À TÊTE

Op 29 september heeft weer het clubkampioenschap tête a tête plaats gevonden. 18 heren en 8 dames zijn die dag de strijd aangegaan.

Het was een spannende en erg gezellige dag.

Uitslag Dames: 1) Nanda, 2) Willy 3) Marga 4) Mary

Uitslag heren:   1) Bert 2) Rob 3) Roy 4) Gert

Bij de verliezers poule van de heren was Harry de winnaar.

Al met al was het een geslaagde dag.

Marianne en Ron (bar ) en Frieda (saté ) bedankt voor de goede zorgen.

De wedstrijdcommissie

Meten is weten

 

CLUBKAMPIOENSCHAP

TÊTE À TÊTE (2)

Het eerste toernooi na de mooie zomer die in de hal gespeeld moest worden wegens het ouderwetse Nederlandse herfstweer. Maar de kou van buiten werd niet mee naar binnen genomen. Binnen werd gespeeld met vuur. Judith en Joop verdedigden hun titel van vorig jaar maar moesten dit jaar hun meerderen erkennen in Nanda en Bert. De inwendige mens werd ook niet vergeten en de saté verkocht als warme broodjes. Frieda bedankt voor deze heerlijke vulling voor de hongerige maagjes.

Peter en Nanda ook weer van harte bedankt voor de goede toernooileiding. Het is altijd weer puzzelen maar het is jullie gelukt. 

En toch is er een puntje van kritiek. Wat zou het leuk zijn als iedereen die mee heeft gespeeld ook blijft voor de prijsuitreiking. Ook als je niets wint is het leuk voor diegene die wel kansen hebben. Jammer....maar dat is dan ook het enige puntje.

Wij van de kantine vonden het weer fijn om iedereen van alles te voorzien en we weten waar we het voor doen. Bedankt allemaal.

Rita Swart

De clubkampioenen Nanda en Bert

 

 
 

WINTERCOMPETITIE

De wintercompetitie van de NJBB is in volle gang. Elke 14 dagen spelen we 3 partijen tegen een andere vereniging, allemaal binnen 50 km van Almere. Vandaag hebben we onze 3e partij gespeeld. Wat op een ramp leek uit te lopen omdat een van onze sterspelers (Ricardo) voorlopig uitgeschakeld is, is uiteindelijk heel goed afgelopen. Jan (Brinks) wilde wel invallen en dat hebben we geweten. Als een beest speelde hij en uiteindelijk heeft hij, samen met Frieda 3 wedstrijdpunten binnengehaald....100% winst onder andere door 100 % te scoren met schieten.

Jan....top!!! Bedankt voor je inzet en gezellige aanwezigheid. We hopen vaker op je te kunnen rekenen.

Dit keer speelden Ank en Jos niet mee, een andere week wordt iemand anders niet ingedeeld, daarmee weet iedereen een heel seizoen wanneer hij/zij moet spelen. 

Team 2 (t.n.t. 2 dagen gelijk gespeeld en 1 dag gewonnen met 5-3)

 

 


 

BOULEN EN BBQ

ZOMERFESTIJN

Beter kan ik het niet omschrijven… ons BBQ-toernooi van zondag 25 augustus. Het was in alle opzichten een feest. Een zonnige dag met een temperatuur rond de dertig graden, het terras vol met kleurige parasols, vlaggetjesslingers en de Franse en Hollandse vlag aan onze vlaggemasten. Dat allemaal bevolkt met vrolijke deelnemers in zomerse outfit, bij elkaar een bont gezelschap.

’s Morgens om 11:00 uur startte het toernooi voor de tien ingeschreven doubletteteams met de eerste van de vijf voorgelote partijen. De teams hadden nog alle ruimte en gelegenheid om schaduwrijke plekken uit te zoeken, want het mêleetoernooi begon pas om 13:00 uur. Zolang die deelnemers er nog niet waren was er ruime baankeuze.

Maar na één uur werd het een stuk drukker. Met 20 spelers van het doublettentoernooi en 24 mêleespelers moesten 44 spelers proberen om ergens in de schaduw te kunnen spelen. Gelukkig is ons terrein groot genoeg en was dat niet echt een probleem, maar het betekende wel dat ook het veldgedeelte naast het toegangspad druk werd gebruikt, een stukje terrein waarop doorgaans niet wordt gespeeld, maar dat door zijn aparte structuur (ruw, veel grote stenen, afgevallen takken en onkruid) zijn eigen charme heeft. En de extra charme vandaag was natuurlijk die heerlijke schaduw.

Rond half vijf waren alle wedstrijden gespeeld en zat iedereen lekker op het terras met een drankje. Toen moesten natuurlijk de uitslagen bekend worden gemaakt en de prijsuitreiking plaatsvinden. Er was een tafel neergezet op het veld vóór het terras, waarop een uitstalling aan prijzen, bestaande uit rustieke kaarslantaarns en flessen witte wijn. Iedereen verzamelde zich op het terras of aan de overkant onder de boom om maar niets te hoeven missen. De prijzen gingen naar:

Doubletten

 1. Ricardo v.d. Lindt en Peter van de Berg met 5 gewonnen plus 45
 2. Adriana Vermeij en Wim van Blarcum met 4 gewonnen plus 22
 3. Victor Diemel en Willem Scholman, ook met 4 gewonnen, ook plus 22

(De tweede en derde plaats werden bepaald door een barrage)

Mêlee

 1. Carlo Muts 3 gewonnen plus 30
 2. Joop Verlinde 3 gewonnen plus 15
 3. Wil Smit 3 gewonnen plus 12
 4. Wim Polak 2 gewonnen plus 21
 5. Paulien Polak 2 gewonnen plus 14
 6. Cees Onrust 2 gewonnen plus 12

Inmiddels waren de BBQ-attributen tevoorschijn gehaald en uitgestald. Een drietal lange tafels aaneengeschoven op het terras, bakplaat en BBQ geïnstalleerd en in no time slaagden Ricardo en Harry erin om heerlijke geuren te verspreiden. In de kantine was inmiddels een complete batterij aan salades, sauzen, stokbrood en wat dies meer zij op tafel gezet. Na het sein “speklapjes klaar” was het aanvallen geblazen. Behalve de speklapjes kon er worden gekozen uit kipsaté, een hamburger en een braadworstje, stuk voor stuk grandioos mooi bruin en gaar gebakken door onze twee meesterkoks.

Alles bij elkaar was het geweldig verzorgd en lekker. Degenen die achter de schermen de salades, sauzen, kruidenboter en alles wat erbij kwam hebben geregeld verdienen enorme waardering, maar ik noem geen namen want dan loop ik het risico dat ik iemand vergeet. Iedereen die er vandaag bij was heeft kunnen zien wie er achter de bar stonden, in de keuken waren en aan de culinaire touwtjes trokken en daarmee de eer verdienden voor het slagen van deze geweldige dag die ik niet voor niets een festijn noemde.

En tot slot verdient ook de wedstrijdleiding natuurlijk een geweldig compliment en onze waardering voor deze geslaagde dag. Driemaal hulde allemaal !

Toen ik om half acht uiteindelijk voldaan naar huis ging was het feest nog niet ten einde, want er zaten nog een flink aantal mensen na te praten en aan een drankje. Of het kleine uurtjes zijn geworden ? Dat moeten jullie aan iemand anders vragen.

Jan Unkel.

 

POLDERTOERNOOI 2019 1e dag

Op zondag 145 juli was de eerste dag van de poldercompetitie.

In Zeewolde was de aftrap. Lelystad en Almere waren te gast. Mooi weer en van elke club waren 10 koppels aanwezig. Een buitengewoon gezellig toernooi met ondanks de piepkleine accommodatie in Zeewolde volop hapjes en drankjes.

De volgende speeldag is op zaterdag 4 augustus in Lelystad. Lieve leden van Jeu De Boules Almere: probeer het ook eens! Geef je op. Er kunnen maar 10 koppels meedoen dus de kans uitgeloot te worden bestaat. Maar wie niet waagt wie niet wint. Naast de ZACO is dit een heel mooie manier om contacten binnen verenigingen te leggen en te onderhouden.

Marian Bonke

 

 

POLDERCOMPETITIE 2e dag

De weersvoorspellingen waren niet best voor de 2e speeldag van de poldercompetitie. Onweer, regen en hagel. In onderling overleg werd daarom besloten de wedstrijden niet in Lelystad te houden maar in Almere, zodat er in de hal kon worden gespeeld.

Op de dag zelf viel het reuze mee met het weer. Af en toe kwam de zon zelfs door. De eerste partijronde kon daarom ook buiten gespeeld. Tijdens de tweede partijronde begon het dan toch te regenen. Een deel van de spelers verdwenen naar de hal, terwijl anderen de partij nog buiten afmaakten. De 3e partijronde werd door iedereen binnen gespeeld. Dat was wel weer even wennen aan het spelen op de andere ondergrond,  tenminste voor ondergetekende.

Nadat alle partijen waren gespeeld, bleek Almere het weer uitstekend te hebben gedaan, ondanks de vele verliespartijen. Een 1e plaats, Zeewolde werd 2e en Lelystad 3e. De beste duo’s werden beloond met een fles wijn. Bij ons waren dat de twee W’s, Wim en William.

De 3e dag van de competitie wordt in Lelystad gehouden, of…………het moet erg slecht weer zijn, ja dan hebben wij in Almere die mooie hal!

Marianne van der Laan

 

 

 

POLDERCOMPETITIE slotdag

Op de laatste dag van de Poldercompetitie in Lelystad hebben we helaas verloren en moesten we de wisseltrofee afstaan aan Lelystad. Die wij hierbij nogmaals van harte feliciteren met de winst.

Zoals velen de laatste dag van de Poldercompetitie al gehoord hebben van Gerald is er wat geld over en gaat daarvoor een leuke dag georganiseerd worden met een groot mêlee toernooi. Binnenkort komen de verenigingen bij elkaar om dat te bespreken. Zodra we meer weten laten we dat aan jullie weten.

De wedstrijdcommissie

poster Zaco Medium

ZACO SLOTAVOND AMERSFOORT

Ik ging één keer mee en hoopte dan ook nog in de prijzen te vallen. Maar helaas wel 2 gewonnen maar te weinig pluspunten.
Verder deden er van ons nog mee:
Marianne, Ron, Roy Jeseja, Nanny, Gert Buijs en Cora.
Het was lekker spelen in Amersfoort met vogelconcert op de achtergrond. Erg gezellig en mooi weer. Tijdens het spelen werden we verwend met lekkere hapjes en we kregen een consumptiebon.

Zaco Amersfoort Medium

Na het spelen wachtten we in de kantine, onder het genot van een bittergarnituur, op de uitslag van deze avond, en op de totaaluitslagen. Roy had de poedelprijs deze avond en Jeseja de derde prijs. 

Zaco Amersfoort2 Medium

In het totale klassement is Nico Veldman, van Randenbroek, met 192 punten, eerste geworden. Hij kreeg de beker uitgereikt door Angelique..
Voor de Almeerders waren er ook nog prijzen in het klassement. Gert had 169 punten, Ron 152, Marianne 142, Cora 126 en Nanny 122.

Als club werd Randenbroek eerste. Almere is vierde geworden van de 10 clubs die meededen. Al met al een succes en vast volgend jaar weer.

Voor de gehele uitslag kunt u kijken op https://nlpetanque.nl/midden-zaco/
Veel bouleplezier

José

ZACO ALMERE

En weer waren de weergoden ons gunstig gezind. De 5e zomeravondontmoeting die bij onze club plaatsvond, kon helemaal buiten worden gespeeld. Hooguit was een jasje wenselijk na een uur of 9 maar verder niets te klagen.

Zaco Almere1 Medium

Er waren 58 inschrijvingen waar we natuurlijk erg blij mee waren. Een aantal deelnemers was voor het eerst bij ons te gast en reageerden verrast en positief op onze locatie. Het idee dat de “polder” ver, kaal, en onaantrekkelijk is leeft zo hier en daar nog steeds.
Het werd weer een aangename avond waarbij we wel een beetje moesten improviseren bij de baankeuze voor de laatste ronde. Er is iets te weinig goede verlichting als je kijkt naar het gehele terrein. Maar alles werd goed opgelost.  Er vielen ook deze keer een aantal Almeerders in de prijzen.

Zaco Almere2 Medium

De kantine, die een behoorlijke omzet heeft gedraaid, werd door onze vrijwilligers professioneel gerund. Maar weer eens hartelijk dank aan de betreffende leden die dat werk verzet hebben. Aan het eind van de avond bleef een deel van de mensen nog wat napraten bij een drankje. Heel gezellig!

Nu op naar de  laatste ontmoeting op 20 juni in Amersfoort. Op die avond zal ook bekend worden welke van de deelnemende clubs als eerste is geëindigd. We hebben er zin in.

Marian Bonke

 

ZACO SOEST

En eindelijk was de naam “Zaco” een terechte keus voor de avond van 23 mei. ZOMER avond ontmoeting. Dat was het dus eindelijk een keer. Heerlijk weer en een hele avond buiten. De eerste keer dit seizoen zonder koude handen gebould.

Het gebeurde allemaal in Soest. Een mooie accommodatie met een prachtige kantine. Van de totaal 78 deelnemers uit de regio Midden Nederland kwamen er 11 uit Almere. Daarvan vielen er twee in de prijzen deze keer.

Het was een buitengewoon gezellige ontmoeting en veel gezichten worden zo langzamerhand een beetje herkenbaar. Het is erg leuk om met andere spelers uit te wisselen over elkaars club, de gang van zaken overal en om tips en ideeën te geven en te krijgen. Het enige aspect dat toch als iets minder aantrekkelijk werd ervaren was de duur van de partijen. Op deze avond was om 12 uur de laatste partij nog niet uitgespeeld. Voor de prijsuitreiking bleven weliswaar de meeste mensen wachten, maar het betekende dat, in elk geval de Almeerders, niet vóór half 2 thuis waren. Misschien moet daar eens over gebrainstormd worden voordat een nieuw seizoen wordt gepland.

Op 6 juni zal de één na laatste ontmoeting bij ons in Almere gespeeld worden. We hopen op veel deelnemers zowel van onze club als van buitenaf. En ook toeschouwers / supporters zijn die avond natuurlijk meer dan welkom.

Tot ziens op ZACO Avond 6 juni om half 8.

Marian Bonke

ZACO VEENENDAAL

Met 10 spelers en 1 toeschouwer gingen we donderdag 9 mei op weg naar Les Sabots in Veenendaal. Het zonnetje scheen, maar hoe dichter we bij Veenendaal kwamen, hoe donkerder en dreigender het werd. Zou het gaan regenen?.

Eerst koffie in de gezellige kantine, voor ons klaargemaakt door twee dames op leeftijd, die zichtbaar lol hadden in hun taak. Daarna de banen “lezen”. Veel grind, weinig grind, hard en zacht en zelfs een baan met enorme kiezels. De “wedstrijdbaan” hoorde ik later een clublid van Les Sabots zeggen.

Om halfacht was het tijd om een nummer trekken, uit het rode zakje deze keer, en op zoek te gaan naar de 2 teamleden met hetzelfde gekleurde nummer en de tegenstanders met hetzelfde nummer in een andere kleur voor de eerste wedstrijd. Altijd weer een gezellige boel!

Halverwege de eerste partij begon het dan toch te regenen. Van de wedstrijdleiding mochten we binnen komen spelen. Dat deden de meesten, alleen de ware diehards bleven buiten om de partij af te maken. Omdat het bleef regenen werd de rest van de avond binnengespeeld. Met 10 banen en 54 deelnemers goed te doen.

Nadat alle partijen gespeeld waren, en de punten opgeteld en afgetrokken, was het tijd voor de uitslag. Het bleek een hele goede score voor Almere. William, Roy en Gert mochten alle drie een prijs in ontvangst nemen. Met 3 verloren partijen viel ook ik nog in de prijzen, de troostprijs. Een heerlijke reep Toblerone chocolade, die volgens traditie werd gedeeld met de medeclubleden. Nog een laatste drankje en dan weer op weg naar huis. Een boule-ervaring rijker. Op naar de volgende in Soest op 23 mei 2019.

Marianne van der Laan

ZACO – 25 april 2019

Deze afkorting staat voor Zomer Avond Club Ontmoetingen en heeft als doel om tijdens enkele vastgestelde zomeravonden op een gezellige manier te boulen tegen clubs uit ons eigen NJBB-bondsdistrict.
De wedstrijden worden mêlee gespeeld volgens het loting-principe.
Op deze datum waren wij met een klein maar select gezelschap, bestaande uit Rita, Cor, Marianne, Anita, Ron, William, Nanny en Gert afgereisd naar Wijk bij Duurstede om de strijd aan te gaan met Mazijk de Petanque en andere clubs uit ons district uit Veenendaal, Soest, Amersfoort en Loosdrecht.
William wist een mooie prijs in de wacht te slepen, terwijl Anita als laatste ook niet met lege handen naar huis ging; of eigenlijk toch wel, want haar prijs was al opgegeten, voordat we naar huis vertrokken.

Zaco WijkbijDuurstede Medium

Het was een gezellige zomeravond en de volgende ontmoeting zal zijn op 9 mei as bij Les Sabots in Veenendaal. Ik raad iedereen aan zich hiervoor eens aan te melden, je maakt kennis met andere verenigingen en het niveau van de wedstrijden is door de mêlee zeer gevarieerd.

Dus wij zeggen: doe eens gek en meld je aan!

Gert Buys

ZACO - 11 april

Zoals bekend staat deze afkorting voor Zomer Avond Club Ontmoetingen. Dus met een zomergevoel vertrokken 8 leden van onze club naar Loosdrecht waar de eerste speelavond bij “De Gooiers” zou plaatsvinden.

Helaas, het voelde aan als rond het vriespunt. Koude handen, rode neuzen en dikke jassen want buiten spelen was een must. Alle deelnemers speelden in, via nummers, samengestelde tripletten. Erg leuk en verrassend. Zeer goede, ervaren en onervaren spelers van alle verenigingen uit district midden door elkaar.

Gelukkig werd er door alle spelers, op één groepje na, gekozen om de laatste ronde toch maar binnen te spelen. De sfeer was goed en Almere presteerde niet slecht. Twee van ons vielen in de prijzen. Zo krikten ze ook de score van de club op want er valt aan het eind van de reeks ontmoetingen ook nog iets te winnen als vereniging. En de eer natuurlijk! Het was de eerste keer dat Almere aan de Zaco deelnam en dat werd gewaardeerd. In de gezellige kantine van “De Gooiers” waren de sfeer, de hapjes en de drankjes uitstekend.

Het werd, doordat één partij nogal uitliep, buitengewoon laat. Iedereen was pas rond half 1 terug in Almere. Maar het was de moeite waard.

We hopen dan ook dat meer leden het er eens op wagen om mee te doen. Dat kan ook als je geen boulemaat hebt. We rijden gezamenlijk en niet aan alle 6 avonden hoeft te worden deelgenomen. Op naar de volgende Zaco avond met hopelijk iets beter zomerweer!

Marian Bonke

UITWISSELINGSTOERNOOI NIJEBOULERS

 uitwisseling Nijeboulers Medium

Zaterdag 25 mei was het uitwisselingsdag.

Het terras was er klaar voor. Een fleurig geheel van tafels, stoelen en parasols. De kantine had eigengemaakte koeken, en natuurlijk alle gebruikelijke dranken en happen. De velden waren aangeharkt en de scoreborden klaargezet. Laat de spelers maar komen!

En die kwamen, 24 teams in totaal. Het was een gezellige drukte op de velden en op het terras waar de toeschouwers spannende wedstrijden kregen te zien. De Nijeboulers goed herkenbaar in de rode clubkleuren en een badge met naam, handig!

uitwisseling Nijeboulers2 Medium

Nadat alle partijen waren gespeeld en de punten waren geteld bleek dat de Nijeboulers het beste hadden gebould. Zij kregen de beker, die door de wedstrijdleider van de Nijeboulers in ontvangst werd genomen.

uitwisseling Nijeboulers3 Medium

Daarna waren er voor de winnaars heerlijke bonbons van de plaatselijke chocolaterie. En uit ervaring weet ik dat die heel erg lekker zijn!
Na een dankwoord en de toezegging dat we in het najaar welkom zijn bij de Nijeboulers voor een revanche, ging ieder weer huiswaarts. Alweer een boule ervaring rijker!
Marianne van der Laan

uitwisseling Nijeboulers4 Medium

De winnaars

 1. Frieda en Jan
 2. Rita en Marinus
 3. Henk B en Hanny
 4. Cor en Jose
 5. Roy en William

NK TRIPLETTEN

Jeseja Nederlands Junioren Kampioen Tripletten!

 NKtripletten Medium

Het NK Tripletten werd op zaterdag 15 en zondag 16 juni gespeeld bij Les Cailloux in Zeist. Ons jeugdlid Jeseja is daar bij de Junioren eerste geworden.

NK DOUBLETTEN

 NKdoubletten Medium

Op 18 en 19 mei 2019 werden de NK doubletten 2019 gehouden bij Patangeske in Bergen op Zoom.

Jeseja Letlora heeft hier ook aan deelgenomen in de categorie junioren.

Hij is hierbij als derde geëindigd en heeft daarmee de bronzen medaille behaald. Een knappe prestatie van ons jeugdlid.

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN DOUBLETTEN

 clubkampioenschap doubletten Medium

Op 9 februari waren de clubkampioenschappen doubletten. Na 3 voorgelote partijen werden de finalerondes gehouden. De finale werd uiteindelijk gewonnen door Peter en Ricardo. Zij mogen zich het komende jaar clubkampioen noemen. 

Verdere uitslag: 2: Wim en Adri, 3: Carlo en  Bert 4: Cor en Rita.

Na de wedstrijden was er nog een gezellig samenzijn en werd er getoost op de winnaars.

VOORJAARSTOERNOOI 50+

 voorjaarstoernooi 50plus2 Medium

Er hadden zich 18 teams ingeschreven voor het toernooi. De dag begon met regen en een grijs wolkendek. In de loop van de middag brak de zon door en was het goed toeven op het terras voor de toeschouwers en de spelers. Onder het genot van een hapje en een drankje, weer prima verzorgd door de kantine,  de partijen volgen.

 voorjaarstoernooi 50plus2 Medium

En er waren spannende partijen bij! Tijdens de wedstrijden werden we ook nog verwend met heerlijke bitterballen. Daar knapt een mens van op, als je zo intensief en uiterst geconcentreerd aan het spelen bent. Want het is tenslotte een toernooi en je gaat voor de winst, wat niet altijd lukt. Maar het was in ieder geval een gezellige dag met leuke partijen.

Marianne van der Laan

voorjaarstoernooi 50plus3 Medium

De winnaars:

 1. B. van Dijk, R. Koebeer
 2. Hans de Vaal, Marco van Gils
 3. Carlo Muts, Bert de Ronde
 4. Judith den Brave Rob van Vloten
 5. Heleen Kuijer, Wim Kuijer

WINTERTOERNOOI 50+

wintertoernooi Medium

Om half 11 verzamelden de deelnemers aan het toernooi zich in de kantine. Het inleggeld bedroeg €5.— . Er waren 28 koppels aanwezig uit allerlei plaatsen. Recreanten en doorgewinterde wedstrijdspelers. Er werd de hele dag gespeeld. Dat betekende goede zaken doen voor de kantine. Naast het gebruikelijke aanbod waren er heerlijke broodjes en erwtensoep te krijgen. Er werd dan ook hard gewerkt in de keuken.

Peter en Nanda hadden weer gezorgd voor een prachtig pakket aan prijzen. Om 11 uur was het startsignaal en werden de eerste van de totaal 4 voorgelote partijen gespeeld. Rond 4 uur waren de laatste spelers klaar met hun 4e partij.

In de kantine bleef het druk en gezellig. Om 5 uur werden de prijzen uitgereikt.

wintertoernooi2 Medium

Van onze club vielen Willem Scholman en Victor Diemel (2e) Carlo Muts en Bert de Ronde (3e) Jos van der  Eem en Piet Worsteling (6e) en  Rob van Vloten en Frieda Brinks(7e) in de prijzen.